Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Zmluva o spolupráci medzi Bratislavským klubom SZKC a Klubom Írskej asociácie kuchárov sa úspešne plní

Profesionálne kuchárske súťaže hrajú veľmi dôležitú úlohu v kulinárskom umení. Pomáhajú neustále zvyšovať štandardy kulinárskej dokonalosti. Neexistuje lepší spôsob, ako zdokonaliť svoje remeslo, než tým, že svoje zručnosti a znalosti kuchári a cukrári otestujú v konkurenčnom formáte.

V januári minulého roka bola v Bratislave slávnostne podpísaná Zmluva o spolupráci medzi Bratislavským klubom SZKC a Klubom Írskej asociácie kuchárov, Panel of Chefs of Ireland. Veľmi radi konštatujeme, že nezostala len na papieri. Začala sa realizovať aj v praxi.

Po prvý krát po 10 rokoch sa na súťaž konanú mimo vlastnej krajiny vybral 5 členný tím írskych kuchárov – seniorov.. Zúčastnili sa súťaže vo varení naživo „Danubius Gastro CUP Bratislava 2017 „ v kategórii kuchár senior, ktorú organizovala Centrála Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov spolu s Bratislavským klubom SZKC počas Medzinárodného veľtrhu gastronómie Danubius GASTRO 2017. Do Bratislavy nepricestoval len tak niekto. Členmi írskeho tímu sú poprední a v Írsku veľmi vážení gastronomickí odborníci.

Mark Farrell
Lekotr Culinary arts na D.I.T Dublin Institude of Technology Ide o najväčšiu a najprestížnejšiu vzdelávaciu inštitúciu v Írsku, ktorá má 10 tisíc študentov ročne. Zároveň je novozvoleným predsedom „Panel of Chefs Of Ireland „- Leinster , pobočky Írskej národnej asociácie kuchárov a cukrárov

Anthony Campbell
Lektor Culinary arts D.I.T
Lektor na tej istej škole ako pán Farrel. Odborník najmä na cukrárinu

Stephen Reilly
Group Executive Chef. Výkonný hlavný šéfkuchár pre 9 reštaurácií siete „Kay`s Kitchen“

Scott Curran
Šéfkuchár jednej z reštaurácií siete „Kay`s Kitchen“

Gareth Carberry
Šéfkuchár Clayton Holtel Dublin ****, Hotel je súčasťou Hotelovej siete DALATA Group

Maroš Hruška
Manager tímu. Šéfkuchár 2 reštaurácií zo siete „ Press Up Entertainment“, ktorá vlastní 25 reštaurácií.

A ako dopadla ich účasť? Skoro by sa dalo povedať: prišli, aby zvíťazili. Ich súťažné výkony zodpovedali ich povesti. Z Bratislavy si odniesli 2 zlaté 2 strieborné 1 bronzovú medailu. Scott Curran sa stal dokonca absolútnym víťazom kategórie kuchár senior 2017.

CIMG4748

Vo februári 2017 si zase členovia Bratislavského klubu kuchárov a cukrárov išiel otestovať svoje zručnosti do írskeho Dublinu na Medzinárodnú súťaž “Food & Bev Live 2017“ . Slovenský tím tvorili:

Daniel Melicherik
šéfkuchár spoločnosti „N.E.W Catering Bratislava“ a „Ministerstvo pohody Bratislava“

Lukáš Dὅrnhofer
„Osobný kuchár,“ člen Bratislavského klubu SZKC

Ladislav Flóreán
Študent Súkromnej Hotelovej akadémie HOST, Riazanská ul. Bratislava

Samuel Ladislav Veselský
Študent Hotelová akadémie na Mikovíniho ul. 1, Bratislava

Ivan Vozár
Manager tímu

Tento „mladý tím“, pre ktorý to nebola prvá súťažná skúsenosť, nám naozaj opäť urobil veľkú radosť. Výborne obstáli na medzinárodnej úrovni, na Slovensko doviezli 2 strieborné a tri bronzové medaily.

Ďakujeme veľmi pekne za výbornú propagáciu slovenskej gastronómie a zručnosti našich odborníkov.

Za pomoc, ústretovosť, ako aj finančnú podporu patrí naša úprimná vďaka partnerom a sponzorom Bratislavského klubu SZKC , spoločnostiam N.E.V. Catering s.r.o, Ministerstvo pohody s.r.o a spoločnosti LUNYS s.r.o
Ďakujeme veľmi pekne za vytvorenie podmienok.

Facebook
WhatsApp
Email
Print