V rámci konania 4. ročníka gastronomickej akcie „Žilinská gastronomická jeseň“ sa v žilinskom hoteli Holiday Inn uskutočnilo slávnostné podpísanie zmluvy o partnerstve a spolupráci medzi Žilinským klubom SZKC a Združením kuchárov mesta Bjelovara – pobočky Chorvátskeho zväzu kuchárov.
Táto zmluva bude základom zintenzívnenia vzťahov medzi oboma klubmi, rozšírenia možností účasti ich členov na zahraničných gastronomických súťažiach a podporí sa spolupráca aj medzi odbornými gastronomickými školami oboch krajín.
Zmluvu podpísali predseda Žilinského klubu SZKC Milan Bušovský a predseda Združenia kuchárov mesta Bjelovar Božidar Miodragovič. Ustanovenia zmluvy sa začnú napĺňať od januára 2016.
Pri tejto príležitosti pán Miodragovič odovzdal diplomy s právom nosiť medaily čestných členov Združenia kuchárov mesta Bjelovar Milanovi Bušovskému, Vladimírovi Lokšíkovi , Františkovi Plavému a Romanovi Peknému zo Žilinského klubu a Ivanovi Vozárovi z Bratislavského klubu SZKC.