Prešovský klub SZKC 8. júna 2016 zorganizoval súťaž vo varení MAČANKY pod názvom Chute Šariša“ Súťažiaci mali za úlohu pripraviť 5 litrom MAČANKY.
Do súťaže vo varení tohto chutného a obľúbeného jedla sa zapojilo 27 účastníkov.
Všetci používali svoje originálne receptúry a verili, že vyhrá práve tá ich..
Súťažiaci si do metropoly Šariša priniesli už uvarenú pochúťku. Obľúbenú východniarsku mačanku hodnotila odborná aj laická porota.
Zvedavci ju ochutnávali a keď im chutila, ohodnotili ju odovzdaním žetónu Práve ich počet rozhodol o umiestnení súťažiacich. Vyhral ten, kto ich zozbieral najviac. Víťazi si odniesli aj pekné ceny a tiež za najlepšie uvarenú mačanku aj nálepku, ktorú si môžu nalepiť na svoju prevádzku a tak sa pochváliť svojou kulinárskou zručnosťou. Oceňovalo sa prvé, druhé a tretie miesto, ktoré boli ohodnotenie aj peknými vecnými cenami.
Poradie ocenených súťažiacich podľa laickej poroty:
1.miesto získal Ľuboš Štefanič Prvá Prešovská spoločnosť 83 žetónov
2.miesto získal Matúš Paľa Hotel Plaza Bič Solivar 66 žetónov
3.miesto získal Erik Engeľ Škola Obchodu a služieb Prešov 61 žetónov
Poradie ocenených súťažiacich podľa odbornej, profesionálnej poroty:
1.miesto získal Peter Jaroš ,Hotel Patriot Vranov nad Topľou člen TKKaC.
2.miesto získal Erik Engeľ SOŠ obchodu a služieb SDH 3.Prešov
3.miesto získal Šimon Prahňanský SOŠ obchodu a služieb Školska 4, Michalovce
Výhercom srdečne blahoželáme a tešíme sa na stretnutie aj s ostatnými zúčastnenými ako aj s návštevníkmi akcie na budúcom ročníku súťaže
Ivan Kopčák, predseda Prešovského klubu SZKC