Prešovský klub SZKC zorganizoval v stredu 6. júna 2018 už 3. ročník súťaže vo varení MAČANKY pod názvom „Chute Šariša.“ Súťažiaci mali za úlohu pripraviť 5 litrov mačanky, ktorú priniesli do metropoly Šariša už uvarenú. Do súťaže vo varení tohto chutného a obľúbeného jedla sa zapojilo 21 účastníkov. Všetci použili svoje originálne receptúry a verili, že vyhrá práve tá ich. Obľúbenú východniarsku mačanku hodnotila odborná porota, aj verejnosť.
Odborná porota na čele s jej predsedom Mgr. Petrom Krištofom, podpredsedom PKKaC a členi Mgr. Marekom Gajdošom, Marekom Madzikom, Ing.Antonom Kubíkom a Františkom Sedlákom určila poradie ocenených súťažiacich, ktorí boli dostali hodnotné vecné ceny.
1.miesto získal Branislav Michalčík – Hotel Čingov Smižany
2.miesto získal Ján Novický – Slovnaft team Prešov Sever
3.miesto získal Patrik Kostelnik – SSOŠ Mladosť, Pod Kalváriou 36, Prešov
Hodnotenie odbornej poroty:
Odborná porota hodnotila súťažiacich podľa všetkých atribútov gastronomických súťaží, pri ktorých najväčší počet bodov sa prideľuje za vzhľad a chuť pripravovaného pokrmu.
Poradie podľa verejnosti:
1.miesto získal Ján Novický – Slovnaft team Prešov Sever
2.miesto získal Matúš Paľa – Košický klub kuchárov a cukrárov
3.miesto získal Ján Kmec – Hotel Patriot Vranov nad Topľou
Hodnotenie verejnosti:
Návštevníci ochutnávali mačanky a tie, ktoré im najviac chutili, hodnotili odovzdaním žetónu. Práve ich počet rozhodol o umiestnení súťažiacich. Vyhral ten, kto ich zozbieral najviac.
Vyhlásené boli prvé 3 miesta, a súťažiaci s najvyšším počtom odovzdaných žetónov získal hodnotnú cenu venovanú firmou Unilever Food Solutions
Výhercom srdečne blahoželáme a tešíme sa na stretnutie na 4. ročníku súťaže PKKaC vo varení mačanky!
Ivan Kopčák, predseda Prešovského klubu SZKC