Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Vyhlásenie súťaže Bocuse d’Or Slovakia 2023

Vážená kolegyňa, vážený kolega,

Keď sa povie Bocuse d’Or , všetci, ktorí sa v gastronómii pohybujú a majú o ňu záujem vedia, že ide o najslávnejšiu súťaž kuchárskeho umenia na svete, ktorá sa rozrástla v priebehu svojej viac ako 36 ročnej existencie na všetky kontinenty a je považovaná za gastronomického Oscara. Je to kuchárska s zároveň aj mediálna show veľkolepých rozmerov.

Prinášame veľmi dobrú správu.

Po dvoch rokoch sa opäť bude konať národné kolo na Slovensku – Bocuse d’Or Slovakia 2023 . Už tretí krát budeme mať možnosť prezentovať kuchárske umenie slovenských kuchárov na vysokej medzinárodnej úrovni. Súťaž organizuje Slovenský zväz kuchárov a cukrárov , hlavným partnerom súťaže Bocuse d’Or Slovakia 2023 je opäť spoločnosť METRO Cash & Carry Slovensko .

Najlepší tím z národného kola postupuje do európskeho kola súťaže. Z európskeho finále potom postúpi 12 krajín do svetového finálového kola súťaže, kam sa každý druhý rok prebojuje 24 najlepších z celého sveta.

Tím reprezentuje svoju krajinu, nie reštauráciu, či hotel. Čiže idete do medzinárodného gastronomického ringu bojovať sami za seba a za jedno najprestížnejšie ocenenie, ktoré môže kuchár získať.

Slovenské národné a kvalifikačné kolo sa uskutoční: 13. októbra 2023

Miesto konania: Námestie Nábrežie M. R. Štefánika (pri OC Eurovea Bratislava)

 

Podmienky:

  • súťaže sa môže zúčastniť hotelový alebo reštauračný profesionálny kuchár so štátnou príslušnosťou SR
  • súťažný tím sa skladá z kandidáta (šéfkuchára), commis (asistenta šéfkuchára) a coach ( tréner/ koordinátor teamu)
  • kandidát by mal dosiahnuť vek minimálne 23 rokov
  • commis nesmie byť starší ako 22 rokov v roku 2025.
  • potrebná je znalosť anglického jazyka. (komunikácia s hodnotiacou komisiou , prezentácia..)

Víťazný tím národného kola postupuje na európske kolo súťaže Bocuse d ‚Or Európa 2024 ,ktoré sa bude konať na výstave Sirha v Trondheim v Nórsku v marci 2024 . O podrobnostiach budeme postupujúcich včas informovať.

Súťažná téma na národné kolo ( súťaží sa v oboch zadaniach) :

  1. Tanier ( 14x ) Zelenina
  2. Misa ( 14x ) Ryba

Dĺžka trvania súťažného kola : 5,35 hod. + set up.

Viac informácií nájdete na stránke : www.bocusedorslovakia.sk, kde nájdete prihlášku na súťaž a technický súbor ( všetky potrebné informácie k samotnej súťaži). Ďalšie informácie Vám radi poskytneme aj prostredníctvom e-mailu.

Z toho dôvodu Vás žiadame, aby ste nám svoj záujem o účasť v tejto prestížnej súťaži – prihlášku a potrebné podklady na súťaž zaslali najneskôr do 20.8.2023 prostredníctvom našej e-mailovej adresy: bocusedorslovakia@szkc.sk

Tešíme sa na stretnutie s Vami.
Realizačný team Bocuse d’Or Slovakia

Prílohy na stiahnutie: 
Vyhlásenie súťaže Bocuse d’Or Slovakia 2023.pdf
Propozície – Rulebook Bocuse d’Or Slovakia 2023.pdf
Záväzná prihláška Bocuse d’Or Slovakia 2023.doc

Facebook
WhatsApp
Email
Print