Kuchárske nápady Vojta Artza, ktorý je šéfkuchárom METRO a zároveň prezidentom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, si diváci môžu pozrieť v ďalšej televíznej relácii. Okrem Telerána na Markíze sa objaví aj v niekoľkých častiach relácie Tajomstvo mojej kuchyne na RTVS.
Herečka Kamila Magálová a šéfkuchár Pavel Pospíšil v tejto relácii predstavujú svoje obľúbené recepty, ale aj recepty svojich priateľov, známych osobností či hostí z radov divákov a profesionálnych kuchárov. Jedným z nich sa stal na jeseň práve známy šéfkuchár Vojto Artz.
V septembri sa už diváci mohli inšpirovať tajomstvami Vojtovej molekulárnej kuchyne (viac si pozrite v archíve RTVS tu od 26:00 min). Najbližšie v októbri Vojto odprezentuje svoje finesy , ktoré sa mu osvedčili pri prípravách jedál z rýb či plodov mora. Divákom tiež poradí, ako suroviny zužitkovať alebo pripraviť tak, aby sa minimalizoval vznik odpadov, čo je v súlade s filozofiou zero waste. Tú si osvojil a riadi sa ňou pri práci, rovnako ako aj jeho zamestnávateľ METRO.
Je celkom prirodzené, že Vojto plánuje prezentovať svoje skúsenosti na rybách či neskôr aj s výnimočným exotickým ovocím, keďže METRO má nielen pri týchto surovinách vždy čerstvý, široký a veľmi exkluzívny sortiment.
Vojto Artz sa v relácii Tajomstvo mojej kuchyne predstaví ešte v týchto dieloch:
- októbra 2018
- novembra 2018
- decembra 2018
Získajte tipy navyše
V rámci relácie môžu diváci položiť Vojtovi Artzovi aj otázky. Najzaujímavejšia z nich bude vyhodnotená v každej časti Tajomstva mojej kuchyne, v ktorej sa šéfkuchár objaví a bude odmenená darčekovým košom vyskladaným z produktov nových vlastných značiek spoločnosti METRO. Otázky môžu diváci posielať e-mailom na tajomstvo@rtvs.sk.
Vojtovi Artzovi bola tento rok udelená cena Grand Prix 2018 za celoživotné dielo v rámci ocenenia Gurman Award. Získal ju „za dlhoročné zásluhy o rozvoj, reprezentáciu a osobný prínos do hotelierstva a gastronómie.“Ocenenie udeľuje spoločnosť Gurman Club, ktorá vydáva sprievodcu Gurmán na Slovensku, spolu so Zväzom hotelov a reštaurácií SR, Asociáciou someliérov SR a Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov.