V rámci sprievodného programu 23. ročníka Medzinárodného knižného veľtrhu „Bibliotéka 2016“ sa na pódiu „Čítame s chuťou“ predstavili nielen autori kuchárskych kníh, ktorí pripravovali jedlá podľa svojich receptúr. Príležitosť na prezentáciu zručnosti a kreatívnosti slovenských kuchárov dostali aj členovia Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov viceprezident SZKC Marek ORT a predseda Bratislavského klubu kuchárov a cukrárov Daniel Melicherik obom asistoval Ivan Vozár, manažér Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov.
Pre prezentáciu si vybrali pre túto sezónu typický druh mäsa – kačku. Daniel Melicherik prezentoval prípravu grilovaných kačacích prs s petržlenovým pyré, opekanými zemiakmi, dusenou zeleninou a balzamikovým kaviárom. Marek Ort prezentoval prípravu kačacích pŕs na kuskusovom šaláte. Spestrením z „jeho varešky“ bol dusený losos so zeleninovým šalátom. Okrem prípravy jedál prezradili divákom aj čo – to z „kuchárskych trikov a tajností“ Keďže prezentácia bola spojená aj s degustáciou, dostala sa im hneď aj spätná väzba a tá bola veľmi, veľmi pozitívna. Prezentáciu zručností na Bibliotéke 2015 možno právom zaradiť medzi interaktívne, keďže diváci už počas prípravy jedál zasypávali oboch kuchárov otázkami a dožadovali sa prezradenia ďalších kuchárskych trikov a rád.
Všetkým trom členom Bratislavského klubu SZKC ďakujeme za veľmi dôstojnú a pritom aj vtipnú prezentáciu a dúfame, že sa nám prihlásia aj ďalší záujemcovia z radov bratislavského klubu, ktorí budú mať záujem zviditeľniť sa, prezentovať nielen svoje schopnosti ale aj svojich zamestnávateľov.
Veľká vďaka patrí nášmu generálnemu partnerovi- spoločnosti METRO Cash & Carry s r o a taktiež dlhoročnému partnerovi SZKC spoločnosti Bidvest Slovakia , ktorí na akciu poskytli kvalitné suroviny.