Sme jediným miestom mimo Japonska, ktoré poskytuje vzdelávanie v oblasti japonského „cukrárstva“ pre profesionálov i amatérov.
Od roku 2018 i mimo územie Velkej Británie.
Dňa 16.10.2018 medzi 15. hod až 17.hodna adrese Súkenická 4, Bratislava v budove Apollo klub sa bude konať historicky prvá odborná prednáška na tému japonských zákuskov wagashi.
Predmetom odbornej prednášky bude:
- história japonského cukrárstva,
- vysvetlenie pojmu wagashi,
- suroviny na výrobu wagashi spolu s doporučením kde nakupovat v Europe,
- pomôcky a nástroje na výrobu wagashi a ich správne použitie,
- teoretická príprava pasty shiroan, koshian a tsubuan spolu s prípravou mochi cesta bez použitia klasického nástroja mochitsuki.
Na prednáške sa dozviete poriadnu porciu teorie prípravy hlavných druhov japonských zákuskov a celá akcia je spojená s ochutnávkou 3 druhov wagashi (Daifuku, Kohakutou a Ankodama).
Cena: 25 Euro
Cena je vrátane ochutnávky wagashi a naviac, pokiaľ sa zúčastníte pripravovaného kurzu wagashi pre profesionálov,
ktorý je plánovaný na začiatok mesiaca december 2018, bude Vám suma 25 Euro odpočítaná z ceny kurzovného.
Prednáška bude v slovenskom jazyku.
Kvôli ochutnávke a kvôli obmedzenému počtu miest na prednáške prosíme záujemcov aby sa ozvali na: wagashiacademy@gmail.com, alebo českému obchod. zástupcovi na tel. číslo 00420723239146