Pri príležitosti VII. ročníka „ Týždňa talianskej kuchyne vo svete“ usporiadala veľvyslankyňa Talianska na Slovensku pani Catherine Flumiani „gurmánsku večeru“ , ktorá sa konala 14. novembra 2022 v bratislavskom hoteli Sheraton. Pozvanie dostali aj Vojto Artz, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a Ing. Zuzana Dúžeková, generálna tajomníčka SZKC..
Menu inšpirované veľkou talianskou tradíciou pripravovali šéfkuchári bratia Alex a Vittorio Manzoni, , ktorí tento rok získali michelinovskú hviezdu. Pripravili inovatívne štvorchodové menu pozostávajúce z:
– Karfiolový krém, s lieskovým orechom a ančovičkami
– Rizoto s medvedím cesnakom, marhuľou a chrenom
– grilované hovädzie mäso s katalánskymi bylinkami
– zmrzlina s výťažkom kôry ,medom z poľných kvetov a ríbezľami
K menu sa podávali kvalitné talianske vína.
Večer sa niesol v slávnostnej a príjemnej atmosfére. Hostia, medzi ktorými boli zástupcovia diplomatického zboru, slovenskej štátnej aj verejnej správy , zástupcovia Taliansko- slovenskej obchodnej komory, zástupcovia podnikateľskej sféry. a zástupcovia médií, ocenili výsledok práce talianskych michelinovských šéfkuchárov výrazným potleskom.