Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Týždeň talianskej kuchyne v Bratislave s michelinskými šéfkuchármi

Pri príležitosti VII. ročníka „ Týždňa talianskej kuchyne vo svete“ usporiadala veľvyslankyňa Talianska na Slovensku pani Catherine Flumiani „gurmánsku večeru“ , ktorá sa konala 14. novembra 2022 v bratislavskom hoteli Sheraton. Pozvanie dostali aj Vojto Artz, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a Ing. Zuzana Dúžeková, generálna tajomníčka SZKC..

Menu inšpirované veľkou talianskou tradíciou pripravovali šéfkuchári bratia Alex a Vittorio Manzoni, , ktorí tento rok získali michelinovskú hviezdu. Pripravili inovatívne štvorchodové menu pozostávajúce z:

– Karfiolový krém, s lieskovým orechom a ančovičkami
– Rizoto s medvedím cesnakom, marhuľou a chrenom
– grilované hovädzie mäso s katalánskymi bylinkami
– zmrzlina s výťažkom kôry  ,medom z poľných kvetov a ríbezľami

K menu sa podávali kvalitné talianske vína.

Večer sa niesol v slávnostnej a príjemnej atmosfére. Hostia, medzi ktorými boli zástupcovia diplomatického zboru, slovenskej štátnej aj verejnej správy , zástupcovia  Taliansko- slovenskej obchodnej komory, zástupcovia podnikateľskej sféry. a  zástupcovia médií, ocenili výsledok práce talianskych michelinovských šéfkuchárov výrazným potleskom.

Facebook
WhatsApp
Email
Print