Tatranský kuchár 2017 – Výsledky

Tatranský kuchár 2017 – Výsledky

Tatranský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov usporiadal 03.05.2017 už 26. ročník súťaže vo varení na živo a súťažnej Výstavy výrobkov studenej kuchyne a cukrárenských výrobkov pod spoločným názvom Tatranský kuchár 2017.

Spoluorganizátormi súťaže boli:
Mesto Vysoké Tatry,
hlavný sponzor Hotel Átrium*** Nový Smokovec,
METRO, Cash & Carry Slovakia
Lunys Poprad,
podporovateľ Cora Poprad za výraznej pomoci SOŠ Horný Smokovec 26, Vysoké Tatry

Partnermi súťaže boli spoločnosti:
Accom a Debic, Profikuchár, McCain, Lamweston, GurmEco, Zepter, Fega frost, Nescafe, Unilever, Bidfood, CBA Verex, LaLoraine

Súťaž bola vyhlásená v štyroch kategóriách: kuchárov seniorov, kuchár junior, cukrárske práce, studená kuchyňa.

V súťažnej disciplíne „Živé varenie“
Boli súťažiaci povinní vo svojich receptúrach použiť ako povinnú surovinu akúkoľvek časť z Jeleňa, lesné plody a seno.

Pre súťažnú výstavu „ torty a dezerty„
bola stanovená súťažná téma “Máj mesiac lásky“

Pre súťaž studenej kuchyne
sa súťažiaci mali popasovať s témou „ Jar – leto“

Do súťaže v živom varení o titul Tatranský kuchár 2017 sa prihlásilo 39 súťažiacich z toho 34 postúpilo do finálneho kola. Dvaja súťažiaci nakoniec nenastúpili nakoľko im to nečakané okolnosti nedovolili. Takže samotnej súťaže sa zúčastnilo 31 súťažiacich. 12 súťažiacich v kategórii senior a 14 súťažiacich v kategórii junior. 5 v studenej kuchyni a 7 v cukrárskych prácach. Nakoniec 3 súťažiaci v kategórii senior pre zdravotné problémy nenastúpili.

Päťčlenná medzinárodná odborná porota zložená z certifikovaných porotcov rozhodla o rozdelení ocenení nasledovne:
Súťažná disciplína: „Varenie na živo“ – kategória: Kuchár senior:

1. miesto:
Absolútny víťaz: zlaté pásmo
Radovan Budzák Šéfkuchár Kaštieľ Lučivná

2.miesto:
Zlatá medaila: zlaté pásmo
Michal Košík –Schloss Hotel***** Dürnstein, Rakúsko

3. miesto
Strieborná medaila: strieborné pásmo
Tomáš Ševčík Wellnes Hotel Diplomat**** Rajecké Teplice

Bronzová medaila: bronzové pásmo
Michal Milec Privát Chef -Antona Bernolaka 18 Žilina
Dávid Mareček Penzión Energetik, Jasná
Miloš Szalay Hotel Sitno***
Martin Maslančík Drevenice Terchová

DIPLOM:
Leo Duchnický Hotel Átrium***
Filip Chovaník Botel Pressburg

Nenastúpili : pre chorobu-
Lukáš Mesároš Theresia chateu Kaštieľ 5 Bernolákovo
Ján Dudáš Bistro Dobrý Deň
Dušan Lapčák Hotel Átrium ***

Súťažná disciplína: „Varenie na živo“ – kategória Kuchár junior:

Absolútny víťaz:
1. Miesto
Zlatá medaila – zlaté pásmo
Vladimír Albert SOŠ Závodska cesta Žilina

2. Miesto
Strieborná medaila
Kristína Halčinová SOŠ KEŽMARO

3. Miesto
Strieborná medaila
Erik Šimkovič Hotelová Akadémia Liptovský Mikuláš

Bronzová medaila:
Andrej Syč –Tatranský klub kuchárov a cukrárov SZKC
Erik Dický – Hotelová akadémia SNV
Marek Gildein Hotelová Akadémia Otta Brucknera Kežmarok
Katarína Sviteková Soš obchodu a služieb Zlaté Moravce
Barbora Kamenická HALM Liptovský Mikuláš
Denis Štefánek SOŠ hotelových služieb a obchodu ZVOLEN

DIPLOM:
Martin Hasaralejko -SOŠ obchodu a služieb, Michalovce
Bohdan Nejedlý Originál restaurant Padowetz
Richard Gally SOŠ Horný Smokovec
Milan Kačer SOŠ Závodska cesta Žilina
Dávid Ruml SOŠ Závodska cesta Žilina

Súťažná disciplína Torty a dezerty

1.Miesto
Zlatá medaila
Zuzana Kurincová a Alena Pažitná SOŠ Púchov

2. miesto
Zlatá medaila
Adan Dvořák Padowetz originál restaurant Brno

3. miesto
Zlatá medaila
Kornélia Tichá Terézia Kuviková Soš Púchov

Strieborná medaila
Helena Kosťová Hotelová akadémia Baštová 2 Prešov

Bronzová medaila
Lucia Šlosárová SOŠ Lipany

Diplom:
Matúš Raptoš Hotelová Akadémia SNV
Dominika Pustá a Marta Čižmárová SOŠ Lipany

Súťažná disciplína: Studená kuchyňa

1.miesto
Zlatá medaila
Martin Hoferica – Hotel Diplomat**** Rajecké Teplice

2. miesto
Strieborná medaila
Marek Meliš Village resort Hanuliak

3. miesto
Bronzová medaila
Samuel Vojtáš Hotelová akadémia Spišská Nová Ves

Diplom:
Benjamin Gorel SOŠ Horný Smokovec 26
SOŠ obchodu a služieb, Michalovce

Víťazom srdečne blahoželáme!

Všetkým súťažiacim patrí naša vďaka za vynaložené úsilie, záujem o vlastný odborný rast, propagáciu a šírenie dobrého mena gastronomických profesií. Poďakovanie patrí samozrejme aj učiteľom a majstrom odbornej výchovy, ktorí tak, ako aj jednotliví zamestnávatelia podporili svojich študentov a zamestnancov v úsilí o zmenu imidžu a prestíže kuchárskeho a cukrárskeho povolania.

Spoluorganizátorom a partnerom ďakujeme za veľkorysú pomoc a ústretovosť, bez ktorej by sa súťaž Tatranský kuchár 2017 nemohla konať.

Slovenčina Slovenčina English English