Po Francúzsku Španielsku, sa teraz súťaž Olivera Roellingera otvára pre ďalšie európske krajiny , aby rozhýbala mladých európskych kuchárov s ohľadom na ochranu morských plodov.
Morské zdroje sa vyčerpávajú, zatiaľ čo ryby a mäkkýše priťahujú viac a viac spotrebiteľov. V záujme vzdelávania budúcich generácií kuchárov a mladých profesionálov o krehkosti zdrojov rýb a úlohe, ktorú môžu zohrať v tejto oblasti (rybárstvo a akvakultúra) vznikla súťaž Olivera Roellingera spoločnosťou SeaWeb a Ferrandi ,školou v Paríži v spolupráci s kateringovou školou Dinard a Relais & Chateaux Association.
Ako pravé, nefalšované spojenie medzi profesionálmi v tejto oblasti a spotrebiteľmi, kuchári hrajú kľúčovú rolu v ochrane zdrojov výberom tých druhov, ktorých zásoby sú v dobrej kondícii. Navyše kuchári vedia lepšie ako ktokoľvek iný ako podporiť spotrebiteľov v tom, aby objavili rovnako delikátne druhy, ktoré sú bežne prehliadané alebo považované za menej „luxusné“ a ktorých zásoby nie sú zraniteľné.
Súťaž Olivera Roellingera si kladie za cieľ spojiť mladých kuchárov a študentov, školiacich sa v oblasti stravovania a podporiť ich v zviditeľňovaní trvalo udržateľných druhov.
Bližšie informácie sú uverejnené v prílohach na stiahnutie:
Press Release Contest 2016
Oliver Roellinger contest 2016
Voľný preklad – Súťaž Olivera Roellingera 2016