Prešovský klub kuchárov a cukrárov sa zúčastnil v rámci Tirpáckeho festivalu slovenských jedál v partnerskom meste Nyíregiháza v rámci podujatia Slovenské dni v Nyíregiháze.
Na festivale bola vyhlásená súťaž vo varení Tirpackych jedál, ktorej sa zúčastnilo 27 družstiev, kuchári z prešovského klubu kuchárov a cukrárov, ktorí taktiež súťažili zožali úspech. Naši kuchári sa umiestnili na vynikajúcom 2.mieste.
A za čo takéto vysoké ocenenie získali? Prezentovali jedla Šarišskej kuchyne a to Bryndzové pirohy, Bryndzové halušky a Šarišskú máčanku, tieto jedla boli orginal z domácej produkcie, bryndza bola z domáceho chovu z okolia Prešova.
Porote chutila najme Máčanka, dokonca tak, že si vyžiadali aj recept. Veľmi im chutila aj domáca bryndza.