V rámci konania 23.ročníka Medzinárodného gastronomického veľtrhu Danubius Gastro 2016 sa v Expozícii Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov uskutočnilo slávnostné podpísanie zmluvy o spolupráci a partnerstve medzi Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov a írskym Panel of Chefs of Ireland Ltd, Leinster Region.
Táto zmluva bude základom zintenzívnenia vzťahov medzi oboma partnerskými zväzmi, výmeny skúsenosti , vzhľadom na odlišné prostredie v oboch krajinách, výmeny informácií, skúsenosti a realizácie gastronomických podujatí, vzájomného informovania o organizácii významných podujatí a súťaží, medzinárodných gastronomických súťaží a ďalšieho profesijného vzdelávania. Významnou súčasťou zmluvy je záväzok oboch strán podporiť kontakty medzi špecializovanými gastronomickými školami v oboch krajinách a vyhľadávanie možnosti na organizovanie profesijných stáži a exkurzií , ako aj rozvoj osobných vzťahov.
Za írsku stranu Zmluvu podpísal predseda pobočky Panel of Chefs of Ireland Ltd, Leinster Region pán Gerge Smith, za slovenskú stranu generálna tajomníčka SZKC pani Zuzana Dúžeková v zastúpení prezidenta SZKC.
Z rúk pána Smitha potom pani Dúžeková na pamiatku prevzala plaketu írskeho klubu.
Pán Smith z rúk generálnej tajomníčky SZKC prevzal knihu fotografií SLOVENSKO od autora Vladimíra Bártu.
Stretnutie pokračovalo vo VIP priestore v expozícii SZKC pri dobrom slovenskom jedle a lahodnom vínku z produkcie spoločnosti Víno Matyšák Pezinok.