Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Prezident SZKC varil michellinovským kuchárom

Nebýva obvyklé, aby sa pri jednom stole stretlo viacero michellinovských kuchárov naraz . A na Slovensku je to snáď po prvý krát. V reštaurácii Hotela Matyšák sa v podvečer 2. júna 2014 stretli dokonca traja vynikajúci kuchári, ktorých mená a mená ich reštaurácii sa hrdia prídomkom „michellinovský“. Ewout Eleveld z Holandska, Fernando Perez Arellano z Malorky, Lionel Lévy z Francúzska, Björn Juhnke z Nemecka, ktorý dnes pôsobí v Bratislave, v sprievode ďalších významných slovenských alebo na Slovensku pôsobiacich šéfkuchárov a osobností gastronómie. Prišli ochutnať kuchyňu prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Branislava Križana – šéfkuchára Hotela Matyšák v Bratislave. Vybrať menu pre takýchto vzácnych hostí určite nebolo jednoduché. Nakoniec sa pán Križan rozhodol pre menu „na slovenskú nôtu“.

Podávalo sa:

  1. Predjedlo: Bryndzový krém s reďkovkou, mladou cibuľkou a petržlenovým pestom k tomu Műller Thurgau 2013

  2. Hlavný chod: Domáca paradajková polievka s ovčím syrom, bazalkovým pyré a mliečnou penou k tomu Veltlínske zelené. Teľacie líčka s husacou pečeňou, zelerovým pyré, jarnou mrkvou a konfitovanou šalotkou k tomu Frankovka 2011 Oakwood

  3. Múčnik: Zemiakové šúľance s rôznymi posýpkami (maková, orechová a maslovou strúhankou) k tomu Devín bobuľový výber 2012

Všetky vínka samozrejme pochádzali z produkcie spoločnosti Víno Matyšák s. r. o. Atmosféru večera dotvorila degustácia v archívnej pivnici reštaurácie. Večer ako vidieť z fotografie dopadol nad očakávanie dobre a bol dôstojným a príjemným zavŕšením prvého Gastronomického kongresu „Gastronomy Slovakia“ organizovaného pánom R. Nackinom konateľom spoločnosti Gurmán- club s. r. o v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Nás veľmi teší nás, že na príjemných spomienkach, ktoré si z pobytu na Slovensku do svojich krajín vzácni hostia odnesú sa podieľal aj prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

Facebook
WhatsApp
Email
Print