Banskobystrický klub kuchárov a cukrárov SZKC v spolupráci Mestom Banská Bystrica a s Hotelom LUX*** Banská Bystrica, za účinnej pomoci partnerov, sponzorov a podporovateľov zorganizoval v dňoch 18. a 19. marca 2016 v priestoroch hotela LUX*** Banská Bystrica II. ročník gastronomickej súťaže GASTRO CUP Banská Bystrica 2016.
Súťažilo sa v kategóriách kuchár junior a senior – varenie na živo, cukrár junior a senior. Opäť nás veľmi príjemne prekvapil nebývalo vysoký záujem o účasť súťažiacich z celého Slovenska.
Príjemným osviežením sprievodného programu bola kuchárska show šéfkuchára La Lorraine Pána Suchánka, Degustácia vín Risling z Mosely, degustácia káv priamo z etiopie, prezentácia technológií firmy Gastro Rex , gastro oblečenia firmy Profikuchár a veľa ďalších. O nádherné fotografie a video sa postarali mládenci Plevovci a ich foto-cinema look.
Súťažné exponáty a jedlá hodnotila komisia certifikovaných hodnotiteľov WACS pre súťaže organizované na území Slovenska v zložení: pre súťaž kuchárov seniorov: Ján Michna – predseda poroty – predseda Banskobystrického klubu SZKC, Vojto Artz zo spoločnosti METRO Cash & Carry a Peter Kulhány. Súťaž kuchárov juniorov hodnotila porota v zložení: Richard Císar – predseda komisie, Miloš Červenka – predseda Tatranského klubu SZKC a Ivan Vozár – manager Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov.
Súťažné exponáty súťažnej výstavy cukrárskych výrobkov a pettit four hodnotila komisia v zložení: Mgr Jozefína Zaukolcová, predsedníčka Klubu cukrárov SZKC – predsedníčka komisie, Miloš Červenka – predseda Tatranského klubu SZKC a Ivan Vozár – manager Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov.. Spravodlivé ale nekompromisné hodnotiace komisie rozhodli o umiestnení súťažiacich:
Výsledky kategórie kuchár junior – varenie naživo
Absolútny víťaz: Petra Furmanová
Zlaté pásmo: Petra Furmanová, Denis Štefánek, Tamás Veres
Strieborné pásmo: Richard Hríbik, Matúš Kobolka, Andrej Šálek, Ladislav Floreán, Erika Rajtuková
Bronzové pásmo: Šimon Lešš, Mária Čukanová, Matej Granec
Výsledky kategórie kuchár senior – varenie naživo
Absolútny víťaz: Peter Bracho
Zlaté pásmo: Peter Bracho, Peter Boocz
Strieborné pásmo:
Bronzové pásmo: Matej Vráb, Ján Dudáš
Výsledky súťažnej výstavy cukrárskych výrobkov
Kategória cukrár junior reštauračné dezerty:
Zlatá medaila nebola udelená
Strieborné pásmo: Adriana Kumštárová
Bronzové pásmo: Ladislav Floreán
Výsledky kategórie cukrár junior pettit four
Zlaté pásmo: Gabriela Miškechová, Alena Pažitná
Strieborná medaila nebola udelená.
Bronzová medaila nebola udelená.
Výsledky kategórie cukrár senior pettit four
Zlatá medaila nebola udelená
Strieborné pásmo: ing. Martina Bedeová
Bronzové pásmo: Peter Bracho
Naše poďakovanie patrí Mestu Banská Bystrica, spoločnosti La Lorraine , spoločnosti GASTRO REX za poskystnutúť gastro technológiu a technickú podporu, hotelu LUX*** B. Bystrica za poskytnutie priestoru, Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu v Banskej Bystrici za lahodné miešané nápoje, spoločnosti Vyberané vína za kvalitné víno, spoločnosti Profikuchár za nádherné zástery, spoločnosti Organizačnému teamu Richardovi Cisárovi, Blanke Matalovej a nášmu moderátorovi Jakubovi Bognárovi. Všetkým súťažiacim veľké, veľmi veľké ĎAKUJEM za veľkú účasť a perfektnú prácu.
Srdečne blahoželáme a ďakujeme za účasť!
Ján Michna predseda Banskobystrického klubu SZKC a riaditeľ súťaže
[fancygallery id=“6″ album=“22″]