O niekoľko dní odštartujú v Stuttgarte 26. ročník IKA 2024 – Olympiádu kuchárov a cukrárov, ktorú organizuje Svetová asociácia kuchárskych spolkov Worldchefs – WACS. Žiadna iná medzinárodná súťaž pre kuchárov a cukrárov nie je tak rozmanitá, komplexná a vzrušujúca ako práve táto akcia. Spája najtalentovanejších kuchárov a cukrárov z celého sveta .Vyše päť desiatok medzinárodných porotcov sa taktiež stane dôležitou súčasťou tohto významného podujatia Viac ako 1200 kuchárov bude súťažiť o top výkony pred ich pozorným zrakom a pred zrakom verejnosti.
Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, ako riadny člen WACS vysiela do tohto svetového gastronomického ringu dva tímy.
Národný tím kuchárov a cukrárov v zložení:
Jozef HROMJÁK – kapitán tímu
Tomáš ŠĚVČÍK, kuchár
Patrik POKRÝVKA , kuchár,
Ondrej KUNC, kuchár
Andrej RÓTH, kuchár
Mária KAŠICKÁ cukrárka
Viktor NEMERGUT kuchár pomocník,
Sebastián TÓTH , cukrár pomocník
Alexandra KRAJČOVIČOVÁ , kuchár pomocník
Lukáš GUZMAN, pomocník
Tomáš Jakab, manažer tímu
Tím zostavil Klub Národný tím kuchárov a cukrárov SZKC
Community Catering tím Slovakia,
ktorý nás bude na IKA Stuttgart 2024 reprezentovať v zložení :.
Peter KRIŠTOF – kapitán tímu
Gabriel KOCÁK – kuchár (člen Bratislavského klubu SZKC)
Martin PETRÍK – kuchár (člen Košického klubu SZKC)
Marek MADZÍK – kuchár (člen Prešovského klubu SZKC)
Slavomír SABOL – kuchár (člen Prešovského klubu SZKC)
František KRANKOTA kuchár pomocník (člen Prešovského klubu SZKC)
Marian PŠAK- kuchár pomocník (člen Košického klubu SZKC)
Anton KUBÍK – kuchár pomocník (člen Prešovského klubu SZKC
Šimon MADZÍK – kuchár pomocník (člen Prešovského klubu SZKC)
Milan POLOHA – manažér tímu (člen Prešovského klubu SZKC)
Martin SPIŠÁK – marketingová podpora (člen klubu pri Centrále SZKC)
Štefan MIKLUŠ – realizačná podpora (člen Prešovského klubu SZKC)
Tím zostavil Prešovský klub kuchárov a cukrárov
Obom tímom, ktoré majú podporu Centrály a prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov držíme päste a prajeme im čo najlepší výsledok pri reprezentácii Zväzu, slovenskej gastronómie a našich skvelých a zručných odborníkov.