Centrála SZKC 16. marca 2016 zorganizovala odborný seminár „FOOD DIZAJN s Braňom Križanom“ ktorý sa konal v Bratislave. Zúčastnilo sa ho 26 osôb.
Seminár pozostával z teoretickej a praktickej časti – ukážok dizajnu:
• predjedál,
• hlavných jedál a
• reštauračného dezertu
Prezident SZKC Braňo Križan ako lektor seminára účastníkom samozrejme prezradil aj rôzne gastronomické triky, poradil čo si pri dizajne najviac všímať, ako je to s farbami, vhodnými kombináciami surovín, čoho sa vyvarovať. Všetci účastníci ocenili tieto konkrétne rady. V priebehu seminára mali možnosť dozvedieť sa aj ako pán Križan sám pristupuje k tvorbe nového jedla, ktorá zahŕňa už aj budúci vzhľad jedla na tanieri. Po praktických ukážkach nasledovala ochutnávka.
Účastníkmi seminára boli kuchári aj cukrári z rôznych častí Slovenska. Dlhá diskusia potvrdila spokojnosť účastníkov.
Veľký záujem o účasť na seminári a limit stoličkovej kapacity školiacej miestnosti neumožnil uspokojiť všetkých záujemcov o účasť na seminári. Preto sme sa rozhodli tento odborný seminár zopakovať. Malo by sa tak stať v prvej polovici mesiaca apríl 2016. O presnom termíne a podmienkach budeme včas informovať.