Košický klub SZKC, Congress Hotel Centrum Košice, SOŠ J. Bocatia Košice, pod záštitou primátora mesta Košice Ing. Jaroslava Poláčeka vyhlasujú súťaž Košický kuchár 2019 a VI. JARNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV na deň 16.04.2019.
Program výstavy a súťaže
- 8.00 – 9.00 hod. Prezentácia, uloženie mís a exponátov /k jednému vystavovanému exponátu je prístup povolený dvom osobám/
- 9.00 hod Štart súťaže finálového kola Košický kuchár 2019
- 9.00 – 15.30 hod. Sprievodné akcie
- 10.00 hod. Slávnostné otvorenie výstavy a súťaže
- 16.00 hod. Odovzdávanie cien a diplomov
- 17.00 hod. Predpokladané ukončenie súťaže a výstavy
Súťaž je vyhlásená v troch kategóriách:
- I. kategória: Kuchár senior – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení
- II. kategória: Kuchár junior – žiaci stredných odborných škôl a mladí kuchári do 21 rokov
- III. kategória: Kuchár pre školské zariadenia a vývarovne – profesionálni kuchári ŠJ, DM, ŠD a J, veľkých závodných vývarovní
Súťažné disciplíny:
- A – Teplá kuchyňa – varenie naživo
- B – Studená kuchyňa
- C – Torty, zákusky a reštauračné dezerty
Propozície súťaže
Súťažiaci pred nástupom pri prezentácii uhradia štartovné vo výške: v kategórii: JUNIOR 7,– € s DPH, SENIOR člen SZKC 12,– € s DPH, SENIOR nečlen SZKC 18,- € s DPH.
Úhradu možno vykonať aj bankovým prevodom:
Bankové spojenie: VÚB Banka, Číslo účtu: 2776973351/0200
IBAN: SK55 0200 0000 0027 7697 3351, BIC: SUBASKBX
Zápisné a štartovné sa nevzťahuje na súťažiacich zo školských jedálni.( pre každého súťažiaceho bude v rámci zápisného zabezpečený obed, pre ostatných účastníkov bude možnosť zakúpenia obedu za 4,00 € )
Výberové kolo – len v prípade veľkého záujmu na základe prihlášok
Súťažné kolo, sa bude konať na VI. ročníku Jarnej gastronomickej výstave jedál a cukrárenských výrobkov Košického klubu SZKC v priestoroch Congress hotel Centrum, Južná trieda 2/A, Košice, dňa 16.04.2019
Je potrebné aby záujemcovia o zapojenie sa do súťaže do 2. apríla 2019 zaslali na mailovú adresu senitko@orangemail.sk:
Vyplnenú prihlášku do súťaže ( prihláška je prílohou týchto kritérií )
Jednu fotografiu súťažného jedla, s menším rozlíšením ako je 1,0 MB (nie je podmienkou možnosť zmeniť vzhľad súťažného pokrmu)
Vypracovanú kalkuláciu na 10 porcií,
vyplnenú prihlášku s nasledovnými údajmi:
s menom súťažiaceho, adresou (alebo adresou školy – zariadenia, za ktoré bude súťažiť), telefónnym číslom na kontaktovanie v prípade potreby a ak je to v možnostiach aj s e-mailovou adresou
Výberové kolo sa uskutoční len v prípade veľkého záujmu súťažiacich a vzťahuje sa len na súťažnú disciplínu A. Teplá kuchyňa. Organizátori oznámia stanovisko prihláseným súťažiacim do 05.04.2019.
Prílohy na stiahnutie: