Prvý augustový víkend patril Gastrofestu. Aj tento rok sa festival konal v Komoči pod názvom „Gastro Inak“. Pravdou je, že sa niesol v duchu obmedzení , ale výborná Gastro Party atmosféra a skvelá nálada nechýbali.
Zažili sme „Chute Regiónov“ – zúčastnení prezentovali zachovalé hmotné a úžitkové predmety danej obce či regiónu , ktoré sú spojené s tradíciami a s ľudovými motívmi. Tak isto predstavili svoje jedlá v autentickom prostredí , s použitím tradičných receptúr a tradičných metód prípravy.
Súčasťou bohatého programu bola Gastrokonferencia , prednášky a diskusie na vzniknutú situáciu počas ,,Korony´´ , ale aj o gastre ako takom a jeho budúcnosti.
V sobotu 1 .augusta 2020 v rámci Gastroefestival GASTRO INAK prednášal aj člen Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Martin Queue (Martin Spišak) . Šíril osvetu o ochorení IBD a princípoch ZERO TOLERANCE, ktoré by chcel aplikovať v praxi. A to, aby kuchári štandardne mysleli aj na ľudí s celiakiou a intoleranciami a vytvárali pre nich v rámci ich ponuky aj jedlá pre nich vhodné. Čo je jeho cieľ, tak mu držme palce.
Celý program vyvrcholil pod názvom : „Španielsky večer v Komoči ´´ alebo Porota varí návštevníkom“ ,priateľský kuchársky zážitok v španielskom duchu s chutnou Paellou , Sangriou a hudobným doprovodom v podaní : Paco de Eva
V rámci neho Vojto Artz – prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár spoločnosti Metro Cash & Carry Slovakia s.r.o. a Lukaš Guzman z Empresa catering Zvolen a člen Banskobystrického klubu SZKC pripravili návštevníkom kuchársky zážitok v španielskom duchu s chutnou Paellou na 2 spôsoby ,
Akciu už tradične moderoval veľký priaznivec Gastrofestivalu KOMOČA pán Ivan Vojtek- Tuli.
Poďakovanie za pozvanie, skvelú myšlienku a organizáciu na vysokej profesionálnej úrovni patrí organizátorovi podujatia pánovi Tiborovi Lukacsovi.