Súťaž o titul najlepšieho kuchára Slovenskej republiky „MAJSTER KUCHÁR 2015/2016“ je organizovaná Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov (SZKC) po prvý krát. Finále sa uskutoční 31. januára 2016 vo Výstavnom a kongresovom centre Incheba Bratislava s.r.o, Viedenská cesta 5.
Súťažiaci musia v časovom limite 4 hodiny pripraviť trojchodové menu zo sezónnych surovín. Pri príprave menu musia byť použité prvky slovenskej kuchyne, to znamená moderne upravená klasická slovenská chuť a tradičná slovenská kuchyňa. V súťažnom menu musí byť použitá prepelica a jahňací hrebienok s kosťou. Hlavné suroviny dodá generálny partner SZKC spoločnosť Metro Cash& Carry Slovakia s.r.o. Ďalej finalisti musia použiť 3 suroviny zo spotrebného koša zimnej sezóny.
Z prihlásených účastníkov do korešpondenčného kola hodnotiaca komisia vybrala 6 finalistov, ktorý splnili kritéria zadania súťaže:
[symple_box color=“yellow“ text_align=“center“ width=“100%“ float=“none“]Tibor ŠIMONEK…zást. šéfkuchára…Hotel LEV Levice
Miroslav NÁDAŠSKÝ…šéfkuchár…Penzion Rosenthal Ružindol
Tomáš TÁBORSKÝ…šéfkuchár…Reštaurácia Al Trivio, Senica
Karol PADLOVICS…šéfkuchár…Kleopatra Steak House, Komárno
Stanislav CICOŇ…zást. šéfkuchára…Waterford castle hotel, Írsko
Tomáš ZAPLETAL…šéfkuchár firmy…MMI Gastro
[/symple_box]
Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť METRO Cash & Carry Slovakia s r o.
Partnermi súťaže sú: Bidvest Slovensko s. r. o, Nové mesto nad Váhom: Incheba a.s Bratislava, spoločnosť ZEPTER International, spoločnosť Sola Switzerland EU Nitra, spoločnosť ACCOM Slovakia s.r.o, Šamorín, Tescoma s. r. o Púchov.
Hlavným mediálnym partnerom je : GASTRO – revue gastronómie a cestovného ruchu.
Príďte podporiť svojho favorita!