Súťaž o titul najlepšieho kuchára Slovenskej republiky „MAJSTER KUCHÁR SR 2015/2016“ je organizovaná Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov (SZKC) po prvý krát. Finále sa uskutoční 31. januára 2016 vo Výstavnom a kongresovom centre Incheba Bratislava s.r.o, Viedenská cesta 5.
Súťažiaci musia v časovom limite 4 hodiny pripraviť trojchodové menu zo sezónnych surovín. Pri príprave menu musia byť použité prvky slovenskej kuchyne, to znamená moderne upravená klasická slovenská chuť a tradičná slovenská kuchyňa. Ďalej finalisti musia do receptúry zakalkulovať na mieste vylosované 3 suroviny zo spotrebného koša „zimnej sezóny“.
Z prihlásených účastníkov do korešpondenčného kola hodnotiaca komisia vybrala 6 finalistov, ktorý splnili kritéria zadania súťaže:
Tibor ŠIMONEK zást. šéfkuchára Hotel LEV Levice
Miroslav NÁDAŠSKÝ šéfkuchár Penzion Rosenthal Ružindol
Tomáš TÁBORSKÝ šéfkuchár Reštaur. Al Trivio, Senica
Karol Padlovics šéfkuchár Kleopatra Steak House, Komárno
Stanislav Cicoň zást. šéfkuchára Watwrford castle hotel, Írsko
Tomáš Zapletal šéfkuchár firmy MMI Gastro
Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť METRO Cash & Carry Slovakia s r o.
Partnermi súťaže sú Bidvest Slovensko s. r. o, Nové mesto nad Váhom: Incheba a.s Bratislava, spoločnosť ZEPTER International, spoločnosť Sola Switzerland EU Nitra, spoločnosť ACCOM Slovakia s.r.o, Tescoma s. r. o Púchov.
Hlavným mediálnym partnerom je: GASTRO – revue gastronómie a cestovného ruchu.
Príďte podporiť svojho favorita!