Slovenský zväz kuchárov a cukrárov usporiadal v dňoch 29. 1. – 1.2.2015 už 16. ročník súťažnej výstavy “POÉZIA V GASTRONÓMII“ a 7. ročník súťaže „DANUBIUS CUP – varenie na živo“. Partnerom celej súťaže bola spoločnosť Incheba a.s. Bratislava. Partnermi súťaží boli spoločnosti ZEUS Bratislava s.r.o, ZEPTER International Live Longer Bratislava, spoločnosť Berndorf Sandrik s.r.o, Žarnovica a spoločnosť Tescoma s.r.o Púchov, LAPREMA Siladice a VÍNO MATYŠÁK s.r.o Pezinok.
Uvedené súťaže sú najprestížnejšími súťažami pre juniorských i seniorských gastronomických odborníkov v Slovenskej republike s dlhoročnou tradíciou. Súťažiacich hodnotili komisie zložené z vyškolených certifikovaných hodnotiacich komisárov podľa regulí WACS – Svetová organizácia kuchárskych združení , čo zaručuje vysokú objektivitu hodnotenia.
Celkovo sa súťaží zúčastnilo 78 súťažiacich v odbore kuchár, cukrár, a carving. Z toho v odbore kuchár junior 28 súťažiacich, v odbore kuchár senior 16 súťažiacich, v odbore cukrár junior 16 súťažiacich, v odbore cukrár senior, 4 súťažiaci a v odbore Carving 14 súťažiacich.
Podľa regulí WACS sa súťažné exponáty i súťažné výkony hodnotili v rozmedzí pásiem:
Zlaté pásmo
Strieborné pásmo
Bronzové pásmo
diplom
Hodnotiace komisie udelili 20 zlatých medailí, 22 strieborných medailí a 22 bronzových medailí.
[symple_box color=“yellow“ text_align=“left“ width=“100%“ float=“none“]
Absolutnými víťazmi jednotlivých kategórii sa stali:
Danubius GASTRO CUP 2015
V odbore kuchár junior: Zoltán Fazekas, SOŠ obchodu a služieb Komárno
V odbore kuchár senior: Stanislav Cicoň, Waterford Castle Hotel and Golf resort, ÍRSKO
POÉZIA V GASTRONÓMII 2015
V odbore kuchár junior: Daniel Gajdoš, SOŠ obchodu a služieb SDH3, Prešov
V odbore kuchár senior: Tomáš Pleva, Hotel Diplomat Rajecké Teplice
V odbore cukrár junior: Andrea Jancíková, SOŠ obchodu a služieb Púchov
V odbore cukrárska artistika junior: Monika Budayová, SOŠ obchodu a služieb Púchov
V odbore cukrárska artistika senior: Ing. Andrea Pribilincová, Nitra
V odbore CARVING: Martin Šírka, SOŠ Šurany
Celá výsledková listina je uverejnená tu v prílohe na stiahnutie.[/symple_box]
Slovenský zväz kuchárov a cukrárov ďakuje za pomoc pri organizácii súťaží: Hotelovej akadémii na Mikoviního 1, Bratislava, SSOŠ obchodu a služieb Plavecký Štvrtok, SOŠ SD Jednota Nové Zámky a moderátorovi celej akcie Petrovi Filipovičovi z Prešova.
Ďalej veľké poďakovanie patrí všetkým partnerom, ktorí súťaže podporili finančne, materiálne alebo venovaním cien pre víťazov. Sú nimi spoločnosť ZELENINÁRI s.r.o Bratislava ako generálny partner SZKC, BIDVEST s.r.o, Nové Mesto nad Váhom, INCHEBA a.s. Bratislava, spoločnosť ZEUS Bratislava s.r.o, ZEPTER International Live Longer Bratislava, spoločnosť Berndorf Sandrik s.r.o, Žarnovica, spoločnosť Tescoma s.r.o Púchov, spoločnosť VÍNO MATYŠÁK s.r.o Pezinok, LAPREMA Siladice, spoločnosť Belistar s.r.o Bratislava a mediálny partner SZKC časopis GASTRO – revue gastronómie a cestovného ruchu.
Ďakujeme a tešíme sa na ďalší ročník!
Foto: Desana Dudášová a archív SZKC
[fancygallery id=“1″ album=“8″]