V Púchove sa konal odborný kurz ČOKOLÁDA I. určený pre začiatočníkov.
Klub cukrárov SZKC organizoval v priestoroch Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove odborný kurz pre začiatočníkov. Kurz sa konal 7. februára 2015 a bol veľmi úspešný. Témou bolo spracovanie belgickej čokolády značky CALLEBAUT.
Každý absolvent mal možnosť zoznámiť sa a prakticky pracovať s čokoládou Callebaut, tak ako aj vytvoriť vlastné pralinky, ktoré si napokon odniesol domov.
Absolventi sa teda naučili:
• Prakticky pracovať s čokoládou
• Ako správne temperovať čokoládu
• Ako pripraviť čokoládové pralinky a jednoduché čokoládové ozdoby
Sladkou bodkou za čokoládovým dňom bol dezert „Pečená čokoláda s horúcim lesným ovocím a zmrzlinou“.
Ďakujeme zástupcom firmy CALLEBAUT – spoločnosti ZEUS-BRAUN s.r.o Bratislava Ing. Ivanovi Klasovi a firme F-fornax Dubnica nad Váhom Ivone Barnošákovej za ich pomoc a podporu pri organizovaní kurzu čokoláda I. pre začiatočníkov.
Účastníkom ďakujeme za záujem, trpezlivosť , zodpovedný prístup a veľmi pekné pralinky. Tešíme sa na ďalšie podobné príjemné stretnutia.
Mgr. Jozefína Zaukolcová
predsedníčka Klubu cukrárov SZKC
[fancygallery id=“1″ album=“7″]