Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Aktuality

Kategórie
Archív

Súťaž o najkrajšiu tortu Slovenska 12. ročník

Klub cukrárov SZKC pod záštitou Strednej odbornej školy obchodu a služieb Púchov, organizuje 12. ročník súťaže “ O najkrajšiu tortu Slovenska“ Súťaž sa bude konať 03. októbra 2024 v Divadle Púchov , v nasledovných kategóriách: K/1 – senior K/2 – junior – do 21 rokov K/3 – zvláštna kategória –

Čítať ďalej →

Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáš Drucker odovzdal 7. júna 2024 zlaté, strieborné a bronzové medaily pedagógom, ktorí sa pričinili o rozvoj školstva na Slovensku.

Slávnostný ceremoniál sa konal v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu. Ocenenie pedagogickej práce, pomenované po svätom Gorazdovi, predstavuje najvyššie uznanie, ktoré môže pedagógom udeliť minister školstva a udeľuje sa od roku 1997. Tieto ocenenia, symbolicky pomenované po prvom známom učencovi v našej národnej histórii, vyjadrujú uznanie za výnimočné pedagogické úsilie,

Čítať ďalej →

Rokovanie o spolupráci s Ministerstvom cestovného ruchu a športu SR

Na základe pozvania štátneho tajomníka Ministerstva cestovného ruchu a športu SR pána Mareka Harbuľáka a za prítomnosti generálneho riaditeľa Sekcie cestovného ruchu pána Tomáša Ondrčkusa 21. mája 2024 konalo rokovanie , ktorého sa za SZKC zúčastnili prezident SZKC Vojto Artza generálna tajomníčka SZKC Zuzana Dúžeková . Témou rokovania boli otázky týkajúce sa

Čítať ďalej →

Prestížne ocenenie “GURMAN AWARD GRAND PRIX 2024 – cena za celoživotné dielo“ bolo udelené šéfkuchárovi Richardovi Císarovi

Toto prestížne ocenenie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie každoročne udeľuje gastronomický sprievodca „Gurmán na Slovensku“ na základe nominácie Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Pán Richard Císar je jednou z výrazných osobnosti slovenskej gastronómie. . Odborné vzdelanie získal na Strednom odbornom učilišti v Banskej Bystrici v roku 1993 as neskôr

Čítať ďalej →

Ďalší úspešný ročník DANUBIUS GASTRO 2024

Počas štyroch dní od 11. do 14. 04.2024 , bolo bratislavské Veľtržné a kongresové centrum Incheba a. s. Bratislava , dejiskom stretnutia domácich a zahraničných gastronómov a potravinárov. V Bratislave sa opäť stretli odborníci zo segmentu HoReCa, ale aj milovníci dobrého jedla, na Medzinárodnom veľtrhu gastronómie DANUBIUS GASTRO 2024 a tak sme v expozícii SZKC

Čítať ďalej →

Výsledky finálového kola súťaže Skills Slovakia GASTRO JUNIOR CUP 2023/2024 v odbore CUKRÁR

V zmysle Smernice Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 23/2017 o súťažiach, vyhlásilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky 4. ročník súťaže v odborných zručnostiach SKILLS SLOVAKIA – Junior Gastro CUP v odbore CUKRÁR 2023/2024. Realizátorom 4. ročníka súťaže je opäť Slovenský zväz kuchárov a cukrárov. Odborným gestorom a spoluorganizátorom súťaže je Štátny inštitút

Čítať ďalej →

Výsledky finálového kola súťaže Skills Slovakia GASTRO JUNIOR CUP 2023/2024 v odbore kuchár

V zmysle Smernice Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 23/2017 o súťažiach, vyhlásilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky 13. ročník súťaže v odborných zručnostiach SKILLS SLOVAKIA – Gastro Junior CUP 2023/2024 v odbore KUCHÁR. Súťaž spoluorganizovali Štátny inštitút odborného vzdelávania v spolupráci odborným gestorom Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov. Celkové sa do súťaže

Čítať ďalej →

Veľkonočné prianie 2024

Vážení priatelia, Keďže je to v našej moci, tak Vám prajeme k Veľkej noci, lásku, šťastie, zdravíčko, šunku, vínko, vajíčko. Chlapcom veľkonočné vajíčka a dievčatám úsmev na líčko. Veľkú noc plnú zdravia, pohody, radosti, milých priateľov a pekných chvíľ v kruhu najbližších prajú Vojto Artz, prezident SZKC a Ing. Zuzana Dúžeková, generálna

Čítať ďalej →

Historický úspech Slovenska! Po prvýkrát sa naši kuchári prebojovali na svetové finále najprestížnejšej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or do Lyonu!

Počas európskeho kola súťaže v nórskom Trondheime sa Slovensko po prvýkrát zaradilo medzi top desať krajín, ktoré postupujú do finále Bocuse d’Or. Náš tím v zložení Marek Minarič, Márk Janák a Peter Vajgel získal postupové 9. miesto. Tento týždeň, 19. a 20. marca, sa nórske mesto Trondheim stalo ďalšou hostiteľským mestom prestížnej kuchárskej súťaže

Čítať ďalej →

Víťaz národného kola súťaže Bocuse d´Or Slovakia 2023/2024 Marek Minarič so svojím tímom dnes obhajuje slovenské farby na Európskom kole prestížnej svetovej súťaže Bocuse d´Or v Nórsku

Už druhý deň je hlavným mestom gastronómie nórsky Trondheim. Sem sa zišli všetky víťazné tímy národných kôl súťaže, aby obhájili svoje prvenstvo a zabojovali za postup na svetové finále súťaže, ktoré sa bude konať vo francúzskom Lyone začiatkom roka 2025. Náš tím v zložení šéfkuchár Marek Minarič, asistent Márk Janák a tréner Peter Vajgel

Čítať ďalej →
Žiadne aktuality