So žiakmi 4B triedy , ich pani učiteľkou Michaelou . Franců a pani vychovávateľkou Terezkou zo Základnej školy na Mudroňovej ul. V Bratislave sme už po tretí krát oslávili sviatok všetkých kuchárov – Medzinárodný deň kuchárov, ktorý sa oslavuje vo všetkých členských krajinách WACS Worldchefs .
V spolupráci so spoločnosťou Nestlé Professional Slovakia sme pokračovali úspešným tretím ročníkom programu Osláv svetového dňa kuchárov, pre ktorý WACS, v tomto roku vyhlásil tému: „Zdravé potraviny pre rast “
Oslavy sú určené pre deti od 6 – 11 rokov. S deťmi sme hovorili o tom, ako je dôležité aby sa zdravo stravovali, čo je pre ich zdravie dobré a čo menej dobré a prečo by mali jesť viac ovocia a zeleniny, menej cukru a soli.. WACS v tomto roku pri vyhlasovaní témy Dňa kuchárov 2018 vsadil na zeleninu a ovocie. Ukázalo sa, že to bolo správne rozhodnutie. Členovia SZKC páni Ivan Vozár a Daniel Melicherik za účinnej pomoci Róberta Kičinu a Štefana Kissa zastupujúcich NESTLÉ Professional Slovakia pomáhali správne pripraviť suroviny a následne ich aj spracovať do chutného pokrmu a nápoja..
Deti sa nadchli a pustili sa do čistenia ovocia, zeleniny, aby následne za pomoci kuchárov pripravili špenátovo – ovocný šalát a čučoriedkovo – banánové smoothie. Deti naozaj húževnato pracovali a potom a ochutnávali výsledky svojej práce. Bolo milé sledovať ich zanietenie a hrdosť na svoje dielo.
Akcia mala u detí veľmi dobrý ohlas a už teraz sa tešia na stretnutie o rok. My pravdupovediac sa tešíme tiež. Atmosféra akcie je zachytená vo fotogalérii.