Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Prestížne ocenenie“ GURMAN AWARD GRAND PRIX 2018 – cena za celoživotné dielo“ bolo udelené prezidentovi SZKC Vojtovi Artzovi

Toto ocenenie za dlhoročné výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie každoročne udeľuje gastronomický sprievodca „Gurmán na Slovensku“ na základe nominácie Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

Pán Vojto Artz sa radí medzi najvýraznejšie osobnosti slovenskej gastronómie. Je jedným z najpopulárnejších slovenských šéfkuchárov. Od ukončenia štúdia na Hotelovej akadémii v roku 1988 už 30 rokov aktívne pôsobí ako kuchár a šéfkuchár.

Jeho profesionálna dráha je poznamenaná výraznými úspechmi. Právom patrí  medzi elitu slovenskej gastronómie. Päť rokov pôsobil ako šéfkuchár prestížneho hotela Tri studničky**** v Demänovskej Doline. Tak isto pôsobil počas desiatich rokov v popredných reštauráciách a hoteloch hlavného mesta .Pracoval ako šéfkuchár vôbec v prvej Ázijskej reštaurácie na Slovensku. Je aj mediálne veľmi známym kuchárom. Medzi širokou verejnosťou je známy z televíznych relácií TV Markíza Chuťovky, Tulinárium , Teleráno a Masterchef ako aj vďaka svojim knihám o varení ( „Vianočná kuchárka“, „Grilujeme s potešením“, „Vojto Artz U vás doma“ , „Štyri ročné obdobia a mnohé iné“) a bohatej publikačnej činnosti. Momentálne vydal svoju  ostatnú knihu „Dokonalé Vianoce“. Spolupracuje a účinkuje aj na úspešnom  slovenskom seriáli Kuchyňa na TV Markíza, kde stvárnil sám seba.

V súčasnom období pôsobí vo funkcii šéfkuchára spoločnosti Metro Cash & Carry Slovakia s.r.o.,

.Je absolventom Yves Thuries Culinary Academy – odbornej školy pre profesionálnych kuchárov ocenený medzinárodným certifikátom.

Od roku 2007 sa venuje molekulárnej  gastronómií, ktorej sa priučil v Nemecku. A je jej hlavnou postavou a školiteľom na Slovensku . Pán Vojto Artz je držiteľom rôznych prestížnych ocenení v gastronomických súťažiach, okrem iných ocenení má v zbierke  bronzovú medailu z celosvetovej Kuchárskej olympiády IKA Erfurt 2008 a bronzovú medailu z  The Emirates Salon Culinaire v Dubaji 2011. Je držiteľom Rádu Prezidenta SZKC a Rádu Sv. Vavrinca.

Je organizátorom alebo spoluorganizátorom rôznych gastronomických show, súťaži a charitatívnych akcií .

Od roku 2017 pôsobí vo  funkcií Ambassadora   WACSA   „Woldchefs without Borders“ WACS (charitatívnej zložky Svetovej organizácie kuchárskych asociácií) za   Slovenskú republiku. Je aj tvárou pre propagáciu duálneho vzdelávania pre odbor Kuchár .  V roku 2017 mu boli udelené najvyššie vyznamenania Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov – „ Rád Sv. Vavrinca“ a „Rád prezidenta SZKC“.

V novembri 2017 bol zvolený za prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

Právom patrí  medzi elitu slovenskej gastronómie.

Srdečne blahoželáme.

Facebook
WhatsApp
Email
Print