VOJTO ARTZ
23. novembra 2017 bol Valným zhromaždením SZKC zvolený za prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov s mandátom na obdobie 2017 -2021.
V súčasnosti pôsobí ako šéfkuchár spoločnosti METRO Cash & Carry Slovakia s.r.o.
Celý svoj profesijný život zasvätil kuchárčine a gastronómii. Rodený bratislavčan pôsobil nielen v popredných reštauráciách a hoteloch hlavného mesta SR (Devín, Apollo …), ale pracoval aj vo vôbec prvej Ázijskej reštaurácii na Slovensku. Pôsobil aj ako šéfkuchár prestížneho hotela Tri studničky**** v Demänovskej Doline. Vo veku 25 rokov sa stal šéfkuchárom a patrí medzi top šéfkuchárov dodnes..
Je absolventom Yves Thuries Culinary Academy – odbornej školy pre profesionálnych kuchárov ocenený medzinárodným certifikátom. Je odborným garantom Slovak Food festivalu v Bratislave.
Medzi širokou verejnosťou je známy z televíznych relácií TV Markíza Chuťovky, Tulinárium , Teleráno a Masterchef ako aj vďaka svojim knihám o varení ( Vianočná kuchárka, Grilujeme s potešením, Vojto Artz U vás doma, Štyri ročné obdobia a mnohé iné) a bohatej publikačnej činnosti.
Momentálne vydal svoju doposiaľ ostatnú knihu Dokonalé Vianoce, ktorú pokrstil 5. decembra 2017.
Spolupracuje a účinkuje aj na úspešnom slovenskom seriáli Kuchyňa na TV Markíza, kde stvárnil sám seba.
Od roku 2007 sa venuje molekulárnej gastronómii, ktorej sa priučil v Nemecku. A je jej hlavnou postavou a školiteľom na Slovensku ( www.cookingshow.sk , www.molekularka.sk. ). Je aj tvárou pre propagáciu duálneho vzdelávania pre odbor Kuchár.
Vojto je držiteľom rôznych prestížnych ocenení v gastronomických súťažiach, v zbierke má bronzovú medailu na celosvetovej kuchárskej olympiáde IKA Erfurt 2008 a bronzovú medailu z The Emirates Salon Culinaire v Dubaji 2011.
V novembri 2017 mu boli udelené najvyššie ocenenia SZKC: „Rád SV. Vavrinca: a „Rád prezidenta SZKC“, ktoré mu odovzdal jeho predchodca na poste prezidenta SZKC pán Branislav Križan.
Od roku 2017 je ambassadorom „Woldchefs without Borders“ WACS ( charitatívnej zložky Svetovej organizácie kuchárskych asociácií ) na Slovensku.
Vojto Artz je príkladom toho, že aj na Slovensku sa dá vybudovať úspešná kariéra v gastronómii.
Všetci mu držíme päste , aby sa mu podarilo splniť všetky predsavzatia a plány, ktoré na čele SZKC má a tešíme sa na spoluprácu s ním.