Súťaž o titul najlepšieho kuchára Slovenskej republiky „MAJSTER KUCHÁR SR 2016/2017“ pokračuje svojim druhým ročníkom.
Finále sa uskutoční 29. januára 2017 vo Výstavnom a kongresovom centre Incheba Bratislava, Hala D2.
Súťažiaci musia v časovom limite 4 hodiny pripraviť trojchodové menu zo sezónnych surovín. Pri príprave menu musia byť použité prvky slovenskej kuchyne, to znamená moderne upravená klasická slovenská chuť a tradičná slovenská kuchyňa. V súťažnom menu musia byť použité nasledovné suroviny:
– QUALIVO – vysoká roštenka wet – aged
– ZUBÁČ
Hlavné suroviny dodá generálny partner SZKC spoločnosť Metro Cash&Carry Slovakia s.r.o. Ďalej finalisti musia použiť 3 suroviny zo spotrebného koša zimnej sezóny.
—
Z prihlásených účastníkov do korešpondenčného kola hodnotiaca komisia vybrala 5 finalistov, ktorí splnili kritéria zadania súťaže:
Miroslav NÁDAŠSKÝ
Šéfkuchár Penzión Rosenthal Ružindol
Ondrej KUNC
chef de partie, Ashford Castle ***** v country Mayo, Írsko
Tomáš TÁBORSKÝ
Šéfkuchár Château Rúbaň
Peter BRACHO
Šéfkuchár Hotel****Liptovský dvor
Róbert TATAI
Šéfkuchár Villa Rosa, Dunajská Streda
—
Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť METRO Cash & Carry Slovakia s r o.
Partnermi súťaže sú: Bidvest Slovensko s. r. o, Nové mesto nad Váhom, Incheba a.s Bratislava, spoločnosť ZEPTER International, spoločnosť Sola Switzerland EU Nitra, spoločnosť ACCOM Slovakia s.r.o, Šamorín, Tescoma s. r. o Púchov.
Hlavným mediálnym partnerom je: GASTRO – revue gastronómie a cestovného ruchu.
Príďte podporiť svojho favorita!