Vážená kolegyňa, vážený kolega,
Keď sa povie Bocuse d’Or , všetci, ktorí sa v gastronómii pohybujú a majú o ňu záujem vedia, že ide o najslávnejšiu súťaž kuchárskeho umenia na svete, ktorá sa rozrástla v priebehu svojej viac ako 36 ročnej existencie na všetky kontinenty a je považovaná za gastronomického Oscara. Je to kuchárska s zároveň aj mediálna show veľkolepých rozmerov.
Prinášame veľmi dobrú správu.
Po dvoch rokoch sa opäť bude konať národné kolo na Slovensku – Bocuse d’Or Slovakia 2023 . Už tretí krát budeme mať možnosť prezentovať kuchárske umenie slovenských kuchárov na vysokej medzinárodnej úrovni. Súťaž organizuje Slovenský zväz kuchárov a cukrárov , hlavným partnerom súťaže Bocuse d’Or Slovakia 2023 je opäť spoločnosť METRO Cash & Carry Slovensko .
Najlepší tím z národného kola postupuje do európskeho kola súťaže. Z európskeho finále potom postúpi 12 krajín do svetového finálového kola súťaže, kam sa každý druhý rok prebojuje 24 najlepších z celého sveta.
Tím reprezentuje svoju krajinu, nie reštauráciu, či hotel. Čiže idete do medzinárodného gastronomického ringu bojovať sami za seba a za jedno najprestížnejšie ocenenie, ktoré môže kuchár získať.
Slovenské národné a kvalifikačné kolo sa uskutoční: 13. októbra 2023
Miesto konania: Námestie Nábrežie M. R. Štefánika (pri OC Eurovea Bratislava)
Podmienky:
- súťaže sa môže zúčastniť hotelový alebo reštauračný profesionálny kuchár so štátnou príslušnosťou SR
- súťažný tím sa skladá z kandidáta (šéfkuchára), commis (asistenta šéfkuchára) a coach ( tréner/ koordinátor teamu)
- kandidát by mal dosiahnuť vek minimálne 23 rokov
- commis nesmie byť starší ako 22 rokov v roku 2025.
- potrebná je znalosť anglického jazyka. (komunikácia s hodnotiacou komisiou , prezentácia..)
Víťazný tím národného kola postupuje na európske kolo súťaže Bocuse d ‚Or Európa 2024 ,ktoré sa bude konať na výstave Sirha v Trondheim v Nórsku v marci 2024 . O podrobnostiach budeme postupujúcich včas informovať.
Súťažná téma na národné kolo ( súťaží sa v oboch zadaniach) :
- Tanier ( 14x ) Zelenina
- Misa ( 14x ) Ryba
Dĺžka trvania súťažného kola : 5,35 hod. + set up.
Viac informácií nájdete na stránke : www.bocusedorslovakia.sk, kde nájdete prihlášku na súťaž a technický súbor ( všetky potrebné informácie k samotnej súťaži). Ďalšie informácie Vám radi poskytneme aj prostredníctvom e-mailu.
Z toho dôvodu Vás žiadame, aby ste nám svoj záujem o účasť v tejto prestížnej súťaži – prihlášku a potrebné podklady na súťaž zaslali najneskôr do 20.8.2023 prostredníctvom našej e-mailovej adresy: bocusedorslovakia@szkc.sk
Tešíme sa na stretnutie s Vami.
Realizačný team Bocuse d’Or Slovakia
Prílohy na stiahnutie:
Vyhlásenie súťaže Bocuse d’Or Slovakia 2023.pdf
Propozície – Rulebook Bocuse d’Or Slovakia 2023.pdf
Záväzná prihláška Bocuse d’Or Slovakia 2023.doc