Generálny partner SZKC – spoločnosť METRO Cash & Carry SR v spolupráci so SZKC vyhlásila pre budúcich kuchárov veľmi zaujímavú súťaž
„ METRO KUCHÁRSKY PÄŤBOJ 2023“,
obsah ktorej je zameraný na rozvoj kuchárskych zručností: krájanie cibule, krájanie zemiakov, krájanie póru, vykosťovanie kurčaťa a filetovanie pstruha.
Regionálne kolá 6. ročníka tejto celoslovenskej súťaže sa konali v dňoch 16. – 30. marca 2023 v Bratislave, Žiline, Zvolene a v Košiciach.
Sily si v nej zmeralo 10. štvorčlenných súťažných tímov študentov 3. a 4. ročníkov Hotelových akadémii a stredných odborných škôl so zameraním na gastronómiu.
Finálové kolo súťaže sa bude konať 20. apríla 2023 v rámci Medzinárodného veľtrhu gastronómie DANUBIUS GASTRO 2023 v Bratislave.
Do finále postúpili štyri tímy – víťazi regionálnych kôl a jeden tím, ktorý získal najlepšie bodové ohodnotenie z tímov, ktoré sa umiestnili na druhom mieste.
SOŠ obchodu a služieb, Ul. P. Jilemnického, Trenčín
- Enrik Stránsky
- Patrícia Horečná
- Juraj Laššo
- Ľuboslav Strapek
- Peter Kramárik
Hotelová akadémia, Hlinská 31, Žilina
- Michaela Kubicová
- Marek Kozárec
- Ivan Tvrdovský
- Denis Štepík
- Jakub Holena
SOŠ hotelových služieb a obchodu, Jabloňová 1351, Zvolen
- Leo Redlinger
- Roman Šuchma
- Christofer Kováč
- Stanislav Stankovič
- Barbora Luptáková
SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26, Vysoké Tatry
- Dávid Novajovský
- Peter Knapík
- Milan Grich
- Adrián Andráš
- Kristián Malák
SOŠ hotelových služieb, Školská 3506/5, Banská Bystrica
- Jozef Debnár
- Michal Ján Hronec
- Samuel Slávik
- Samuel Šamaj
- Dominik Bučko
Úspešným súťažiacim srdečne blahoželáme a tešíme a na stretnutie vo finálovom kole v Bratislave.