Za významnej účasti médií sa 14. decembra 2020 uskutočnila plánovaná tlačová konferencia iniciatívy #PodporSvojPub a platformy #stálemámechuť, v ktorých je združených 13 rôznych asociácii, komôr a iniciatív z oblasti hotelierstva, potravinárstva, výrobcov nápojov a pod.. Slovenský zväz kuchárov a cukrárov na tlačovej besede zastupoval prezident Zväzu Vojto Artz.
Cieľom tlačovej besedy bolo opätovne a dôrazne upozorniť na kritickú situáciu v gastrosektore a preto iniciatívy urgujú pomoc zo strany štátu a navrhujú šesť opatrení, ako by mohla účinná štátna pomoc vyzerať,
- 100 % náhrada mzdy bez zbytočnej byrokracie
- Štátne záruky za úvery pre gastro prevádzky
- Podpora nájomného bez spoluúčasti prenajímateľa
- Priama finančná podpora konzumácie v gastro podnikoch
- Jasné podmienky pre opätovné otvorenie prevádzok
- Dlhodobé zníženie DPH na stravovacie služby na 10 %
Viac v prílohe na stiahnutie: TS – 6 opatreni pre gastro